Tudjon meg mindent a Makita akkumulátorokról!

A Makita az egyik legmegbízhatóbb márkának számít az elektromos kéziszerszámgyártók piacán, hiszen már több, mint 100 éve van jelen, ugyanis 1915-ben alapították a céget, ekkor még csupán világítási eszközök, motorok és trafók értékesítésére és javítására szolgált. 1969-ben kezdték el forgalmazni az első újratölthető akkus gépet, majd 1978-ban az első akkus fúrógépet Ni-Cd akkuval. Az első Ni-Mh akkus gépet 1997-ben mutatták be, az első Li-Ion akkus gépet pedig 2005-ben. Ma már a cég 150 országban van jelen és még mindig növekszik.

A Makita akkumulátorok töltése

Makita-akkumulátorok-1

Fontos, hogy a Ni-Cd, Ni-Mh Makita szerszámgép akkumulátorokat sem a formázás alatt, sem pedig normál használat közben nem szabad nullára lemeríteni. Sokan tanácsolják azt, hogy teljesen le kell meríteni, ez azonban káros az akkumulátor cellákra. A legalsó töltöttségi szint 0,8V egy cellánál. Tehát egy 12V-os akkumulátor pakkot legfeljebb 8V-ig szabad lemeríteni károsodás nélkül. A lehető legjobb megoldás az, ha azzal az eszközzel merül le az akkumulátor, amiben éppen használjuk, normál használattal. A lemerítés pedig addig tartson, amíg a gép rendesen használható, utána viszont kerüljön minél hamarabb töltőre, mert lemerült állapotban sokáig tárolni nem szabad.

Innováció

A Li-Ion technológia

A Makita egy forradalmian új akkumulátor technológiával állt elő, ez pedig a 18V-os Lítium-ion akkumulátor, melynek legfőbb előnye a súly-teljesítmény aránya. 40%-kal könnyebbek és 430%-kal hatékonyabbak, mint a hasonló Ni-MH akkumulátorok, emellett hosszabb és tartósabb használatot biztosítanak. Könnyű súlyuk pedig az anyagok összetételének és a műszaki sajátosságoknak köszönhető.

A 4.0Ah Lítium-ion akkumulátor

A 4.0Ah Lítium-ion akkumulátor legfőbb előnye, hogy hosszabb az élettartama, viszont súlya megegyezik a kisebb teljesítményű 3.0Ah Li-Ion akkumulátoréval. Többfajta géphez is lehet csatlakoztatni, kompatibilitásra a gép típusjelzéséből lehet következtetni: Minden D-típusjelzéssel kezdődő gép használható 4.0Ah akkuval, míg a B-típusjelzéssel kezdődő gépek csak az alábbi 3 feltétel esetén:

1. Ha egy csillag jelzés van a gépen:

2. Ha a gép akkumulátor csatlakozója sárga színű:

3. Ha az előző két feltétel együttesen teljesül:

Amennyiben érdeklődését felkeltették a minőségi Makita akkumulátorok, nézzen körül webáruházunkban, ahol hatalmas választékkal és alacsony árakkal várjuk!

Vélemény, hozzászólás?