Külső akkumulátorok

Külső akkumulátorok

Az okostelefonok elképesztően gyorsan fejlődnek; a felbontásuk egyre jobb, kijelzőjük méretesebb, processzoruk nyolcmagos, és rengeteg alkalmazás érhető el rajtuk. Az akkumulátorok ezzel a tempóval aligha tudnak lépést tartani. Természetesen otthon, vagy olyan helyen, ahol van konnektor, vagy USB csatlakozó, bármikor feltölthetjük az akkumulátort. De hosszabb szabadtéri programok esetén, utazáskor már problémát jelenthet az akkumulátorok gyors merülése. Ez az oka annak, hogy egyre többen tartunk igényt a praktikus power bankokra, amit magyarul vésztöltőnek is neveznek.

A vésztöltők hordozható külső akkumulátorok, melyeket nem csupán okostelefonok töltéséhez használhatunk, hanem táblagépek, laptopok és olyan készülékek töltéséhez, amelyek USB kábellel tölthetőek. A külső akkumulátorokon egy vagy akár több USB csatlakozó is található, így akár több készülékhez elegendő megvásárolni egyetlen power bankot, sőt, a több USB csatlakozóval rendelkező power bank lehetővé teszi a készülékek egy időben történő töltését is.

Ahhoz, hogy külső akkumulátorunkat gond nélkül használhassuk, indulás előtt fel kell töltenünk. Ha lemerül az okostelefonunk (vagy másik készülékünk), nincs más dolgunk, mint csatlakoztatni a power bankhoz, így az abban tárolt energia áttöltődik a készülékünkre.

A power bankok közötti technikai különbség egyrészt abban áll, hogy mennyi energiát képesek tárolni, másrészt abban, hogy hány wattos, hány amperes az USB csatlakozás. Minél nagyobb kapacitású külső akkumulátort vásárolunk, annál többször képes feltölteni készülékünket, persze ez attól is függ, hogy milyen készülékről van szó. Egy 23000 mAH kapacitású power bank egy 1 560 mAH-s iPhone-t körülbelül 13-szor tud feltölteni, míg egy iPad-et nagyjából háromszor.
Az okostelefonoknak általában elegendő az 5W, de a táblagépek esetében 10W az elvárás. A több USB csatlakozóval rendelkező power bankokra rá van írva, hogy melyik USB hány W-os, így tudni fogjuk, melyik készüléket melyikben töltsük.

Ha szeretne készülékeihez beszerezni egy praktikus power bankot, nézzen körül webáruházunkban!

Vélemény, hozzászólás?