A mobiltelefon akkumulátorok töltése

Mobiltelefon-akkumulátor-1

Általában az akkumulátor az első, ami először romlik el a telefonokban. Ez nem is csoda, hiszen ma már rengeteg funkciója van egy készüléknek, amit az emberek ki is használnak, ezért a legtöbb telefon töltöttsége nem bírja tovább 1-2 napnál. Azonban most bemutatunk 7 olyan szabályt, melyek betartásával megnövelhetjük a telefon akkumulátorok élettartamát:

1. Amikor megvásároljuk újonnan a telefont, körülbelül 50-60% áll rendelkezésünkre, tehát ne tegyük azonnal töltőre, hanem használjuk el nyugodtan. Elég akkor elkezdeni a töltést, mikor már csak 5%-ot mutat a kijelező.

2. Első alkalommal érdemes teljesen feltölteni az akkumulátort, ez azonban akár 5-8 órát is igénybe vehet.

3. Kikapcsolásig nem szabad meríteni a készülékeket! Ha ez mégis előfordul, rögtön a lemerülést követően ne próbáljuk bekapcsolni, mert az káros lehet, a mélymerülés ugyanis Lítium alapú telepek esetén is előfordulhat!

4. Sajnos megeshet, hogy a töltőn felejtjük a telefonunkat, így azt akár több órán keresztül is maximális töltöttséggel töltjük. Bár nagy kárt ez nem okoz, viszont hosszútávon nem tesz jót az akkumulátornak.

5. Töltés közben érdemes elkerülni az erőforrásokat jobban igénybe vevő programok futtatását, tehát 3D-s játékunkkal lehetőleg ne kezdjünk el akkor játszani, amikor telefonunkat épp töltjük.

6. Ha esetleg két töltőre van szükségünk, akkor mindenképpen csak a gyári adapter specifikációinak megfelelőt válasszunk! Ügyeljünk rá, hogy megfelelő helyről szerezzük be, és garanciális legyen.

Egy kis érdekesség a jövő mobiltelefon akkumulátoraival kapcsolatban:

A SolidEnergy szakemberei nemrég olyan megoldást találtak, melynek segítségével a lítium akkumulátorok kétszer annyi ideig bírják majd, mint amik a jelenlegi okostelefonokban, drónokban és elektromos autókban találhatóak. A jó hír, hogy akár ugyanakkora telepet is képesek gyártani, mint a piacon lévők, tehát nem szükséges ezért új készüléket beszereznünk. Ha sikerül megvalósítani az innovációt, az akkumulátorok jobban tűrik majd a folyamatos újratöltéseket és sokkal lassabban veszítenek töltéstároló képességeiből. Bővebben itt lehet olvasni a fejlesztésről.

Ha éppen mobiltelefon akkumulátorra van szüksége, tekintse meg webáruházunkban garanciális, minőségi termékeinket!

Vélemény, hozzászólás?