Akkumulátor hamisítványok

Akkumulátor hamisítványok

Mi a különbség az eredeti és az utángyártott akkumulátorok között?

Az eredeti akkumulátorok minősége egyértelműen a legjobb, azok használata jár a legkevesebb problémával. Az utángyártott akkumulátoroknál általában gyengébb minőségre lehet számítani, de azt is meg kell hagyni, hogy vannak ma már egészen jó minőségűek is, amik sikeresen ötvözik a kedvező ár és elfogadható minőség kombinációját.

Mi a különbség az utángyártott és a hamis akkumulátorok között?

Az utángyártott termékek esetében a gyártó felvállalja, hogy terméke nem eredeti. Azonban a hamisítványokat eredetiként tüntetik fel és úgy próbálják eladni őket, hogy az eredetinél némileg olcsóbb áron, azonban jóval silányabb minőséget kínálnak.

Miért fontos, hogy eredeti vagy utángyártott akkumulátort vásároljunk?

Az eredeti és az utángyártott akkumulátorok gyártása szigorú minőségi és biztonsági szabványok betartásával történik. A hamis akkumulátorok például nem biztos, hogy rendelkeznek azzal a védőegységgel, ami az eredeti akkumulátorokban megtalálható. Ez a teljesítmény romlásához vezethet, legrosszabb esetben kárt, esetleg a használt tárgy, vagy akár a töltőt használó személy sérülését is okozhatja. A biztonság és a teljesítmény szem előtt tartásával inkább az eredeti vagy utángyártott akkumulátorok használatát javasoljuk.

Miben különbözhetnek a hamisítványok az eredetitől?

  1. A hamis akkumulátorokon az eredetitől eltérő lehet a szöveg elrendezése és a használt betűtípus.

  2. A hamis termék hologramos matricáján található 4 rovátka eltérő hosszú lehet az eredetihez képest. Akár a holografikus pecsét mérete is eltérhet az eredetitől, vagy kialakítása hiányos.

  3. A hamis akkumulátorok színe sem egyezik mindig az eredeti akkumulátor színével.

  4. A hamis akkumulátoron a csatlakozók feletti bemélyedés eltérhet az eredeti terméken láthatótól.

  5. Némelyik akkumulátoron latin betűs szöveg található. A hamis változatukon előfordulhat, hogy ez a szöveg pecsételve van.

  6. Hamis akkumulátorok esetében lehetséges, hogy a termék két oldalán lévő négyzetek közepén nincsenek kerek bemélyedések.

  7. Előfordulhat, hogy a hamis termékeken lévő szövegek olvashatósága eltérő, néhol a karakterek el vannak mosódva.

  8. Néhány eredeti akkumulátoron japán nyelvű figyelmezető szöveg található, a hamisítványokon viszont ez a szöveg helytelen karaktereket is tartalmaz, illetve leegyszerűsített kínai karakterek is szerepelhetnek helyette.

A hamisítványok tehát számtalan módon különbözhetnek az eredeti termékektől, ezért vásárláskor mindenképpen érdemes tanulmányozni az eredeti akkumulátor kinézetét, ebben akár az internet is segítségünkre lehet.

Nagyban megkönnyítheti a dolgunk, ha megbízható helyen vásárolunk akkumulátort. Olyan boltban, ami már több éve működik, pozitív kép alakult ki róla. Online bolt esetében arra figyeljünk, hogy legyenek az oldalon vásárlói vélemények, értékelések, amelyek alapján meggyőződhetünk a bolt megbízhatóságáról. Bátran ajánljuk webáruházunkat, ahol kizárólag eredeti és utángyártott akkumulátorokat forgalmazunk, termékeinkre garanciát vállalunk.

Vélemény, hozzászólás?