Melyik telefon bírja a legtovább egy feltöltéssel?

Melyik telefon bírja legtovább egy feltöltéssel 1.kép

 

Az okos telefonok megjelenésével egy időben jelentkezett az a probléma is, hogy a mobiltelefonok akkumulátorai hamar lemerülnek, mivel a sok elérhető applikációtól és állandó használattól nem bírják hosszabb ideig a terhelést, akár naponta, sőt félnaponta töltésre szorulnak.

Cikkünkből kiderül, hogy átlagos használat mellett melyik telefon akkuja bírja a legtovább.

Android uralom

Azt a telefont, amelyhez a Google a nevét adta, minden bizonnyal annyira optimalizálják az Android platformhoz, amennyire csak lehet. Az írásunk részét képező tesztből kiderül, hogy a legújabb Google csúcstelefon akkumulátoros üzemideje valóban annyira rendben van e, mint ahogyan azt feltételeznénk róla.

Melyik telefon bírja legtovább egy feltöltéssel 2.kép

A Google új üdvöskéjét, a Pixel XL-t 3450 mAh-s akkumulátorral látták el. Összehasonlításképpen: az iPhone 7 Plus 2900 mAh-s, a Galaxy S7 edge 3600 mAh-s akkuval rendelkezik. A tesztelők 200 nit fénysűrűséggel használták valamennyi vizsgált telefon kijelzőjét, ez megfelelő beltéri használatra.

A független teszt során egy feltöltéssel a Pixel XL 7 óra 19 percig bírta. Ez pontosan egy perccel több a Samsung Galaxy S7 edge idejénél, és csak néhány perccel „élte tovább” a Motorola Moto Z Force Droidot. Figyelemre méltó azonban az a tény, hogy közel egy órával tovább bírta, mint a Nexus 6P vagy az LG V20.

Ennek fényében kijelenthetjük, hogy a Pixel XL kibír egy egész napos használatot, illetve kevesebb használat esetén akár még másnap kora délutánig sem szorul töltésre a készülék.

Melyik telefon bírja legtovább egy feltöltéssel 3.kép

Nem minden arany, ami fénylik

Érdemes azt is figyelembe venni egy hasonló megmérettetés során, hogy melyik telefonnak mennyi a töltési ideje. Amennyiben ez is mérvadó számunkra, úgy azt kell mondanunk, hogy a Pixel XL-t a többi androidos csúcskategóriás modellel szemben jóval több ideig kell a töltőn hagynunk ahhoz, hogy elérjük a maximális töltöttségi szintet. A készüléknek ugyanis 118 percnyi „pihenőre” van szüksége a hálózati töltőn.

Melyik telefon bírja legtovább egy feltöltéssel 4.kép

Manapság nincs olyan mobiltelefonokat összehasonlító teszt, amelybe ne kerülne be egy iPhone tesztkészülék is. A teszt során az Apple iPhone 7 Plus készülék letaszította az eddig képzeletbeli trónon lévő Pixel XL-t, mivel majdnem két teljes órával tovább bírta a használatot egyetlen feltöltéssel. De mivel nem minden arany, ami fénylik, így sajnos ennek is meg van a hátulütője. Az iPhone teljes feltöltéséhez több mint három órára van szükség, egészen pontosan 197 percre, ami nem éppen mondható kedvezőnek rohanó világunkban.

Ha egy valódi üzemidő bajnok mobilt szeretnénk nem szabad csak az akkumulátor kapacitás értékére hagyatkozni, hiszen a használati időt befolyásolja a készülék fogyasztása, valamint a használati szokások is. Új telefon vásárlásakor pedig érdemes figyelembe venni azt is, hogy a választott telefonnak cserélhető-e az akkumulátora, így a későbbiekben könnyedén orvosolhatóak az akkumulátor problémák.

Vélemény, hozzászólás?