5 tipp, hogyan védd a mobilod nagy hidegben!

A hírek szerint jönnek a mínuszok!
A hideg köztudottan nem tesz jót a telefonunknak, így érdemes tudni néhány dolgot arról, hogyan védjük és kezeljük fagyok esetén a mobiljainkat! Erre adunk most Neked 5 tippet. Ha ezeket betartod, garantáltan jót teszel a mobilodnak!


blog_winter 

1. tipp:
A tartósan hideg hőmérséklet árt az akkumulátornak, élettartam csökkenést okoz, ezért, ha lehet, ne hagyjuk kihűlni. Javasoljuk, hogy mindig tartsuk testközelben a készülékünket, hogy érje testünk melege, így ne vagy csak kis mértékben tudjon lehűlni.
Ha lehet, sose hagyd az autóban, mert ott nagyon hamar kihűl, illetve ilyenkor táskában, hátizsákban sem javasolt hordani. Tedd inkább a belső zsebedbe, nadrágzsebbe.

2. tipp:
A hidegben jobban is merül a telefonunk! Ennek oka a következő: az akkumulátorban zajló kémiai folyamatokat, amely során villamos energia keletkezik, a hideg lelassítja, nem történnek meg olyan gyakran a kisülések, mert a belső ellenállás megnövekszik.
Ha lehet, jelentősen csökkentsd a kinti hideg levegőn történő telefonhasználatot, így a cellák sérülését is megakadályozod.

blog_winter02

 

3. tipp:
Kapcsold ki azokat a funkciókat, amelyek sok energiát igényelnek. Emellett ajánlott fülhallgatón keresztül telefonálni és a mobilt a zsebünkben hagyni. Ha mégis lemerül a telefonunk, lényeges, hogy csak akkor kezdjük tölteni, ha már szobahőmérsékletre visszamelegedett.

4. tipp:
A kijelző sem feltétlenül reagál jól a fagyos időben. Az OLED kijelzőknél nem lehet probléma, azonban az LCD kijelezők esetében viszont előfordulhat, hogy a folyadékkristályok megfagynak vagy lassabban érzékelnek. Szélsőséges esetben a képernyő is megrepedhet. Ennek megelőzőzését segítheti egy jó minőségű üvegfólia, amely egyébként is ajánlott.

Woman using smartphone in winter with gloves for touch screens. Backgound

5. tipp:
A hideg és a meleg idő közötti gyors változás sem tesz jót a mobilnak. Érdemes legalább fél órát várnunk, mielőtt szobahőmérsékleten újra használni kezdenénk. Semmiképpen se próbáljuk meg gyorsan felmelegíteni például a radiátoron, mert a hirtelen hőingadozás hatására a pára lecsapódik, és ez akár tartósan is károsodást okozhat a mobiltelefonban.

Olyan helyen kezdjük a telefon felmelegítését, ahol alacsonyabb a hőmérséklet, mint például az előszoba. Ha mégis probléma lépne fel a párásodás miatt, kapcsold ki a telefont, illetve távolítsd el az akkumulátort, ha lehetséges.

Ha már megtörtént a baj, és cserére van szükséged, nálunk biztosan találsz akksit: http://bit.ly/2IuRqoT