Utoljára megtekintett
 

Általános Üzleti Feltételek / Internet-kereskedelem

Fontos tudnivaló:
Nem vállalunk felelősséget más, csatlakozó internetes Web-lapokon megjelenő tartalomért. Idegen, az akkuk.hu oldalhoz csatlakozó weboldalak megtekintése a felhasználó saját kockázatára történik.

Az Ektv. értelmében az itt megjelenő oldalakért és azok tartalmáért felelős:

Akkuk.hu KFT. 9400 Sopron Ágfalvi út 29.

Cégjegyzékszám: 08-09-014255
Bejegyezte a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság

 

A kereskedelmi tevékenység SOPRON MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉNÉL 6227 és 8231 nyilvántartási számon bejelentve.

 

1. Ki az Ön szerződéses partnere?
Az adásvételi szerződés a Akkuk.hu KFT-vel, Ágfalvi út 29., H- 9400 Sopron kerül megkötésre.

 

2. Ügyfélszolgálat 
Telefonos ügyfélszolgálatunk kérdések, reklamációk, esetén szívesen áll rendelkezésére vagy használja a kapcsolatfelvételi ürlapot illetve a panaszbejelentőt.
Telefonos rendelést nem fogadunk el !

Üzlet: Akkuk.hu KFT. 9400 Sopron Ágfalvi út 29.

Hétfő-Péntek
9.00 - 16:30
Telefon: +36 (99) 789 904 vagy 06705327969

Email: info(kukac)akkuk.hu

 

Panaszkezelés menete:

1. Írásban (lehetőleg e-mail) jelezze problémáját (nem csak telefonon!)
E-mail: garancia(kukac)akkuk.hu
Levelében mindenképp írja meg rendelésszámát és/vagy a számlán szereplő
számlaszámát, a hibás termék számlán szereplő cikkszámát, és a hibajelenség rövid
leírását!
2. Ügyintézőnk felveszi Önnel a kapcsolatot e-mailen vagy telefonon, melynek során
megkeressük az Ön számára legjobb megoldást (termékcsere, pénzvisszafizetés, stb.).
A szavatosság érvényesítése során a vásárló elsősorban a termék javítását vagy cseréjét,
másodsorban árleszállítást vagy a termék árának visszafizetését kérheti!
3. Termék cseréje esetén cégünk gondoskodik a hibás termék visszajuttatásáról
csomagcsereként. A visszaküldendő terméket minden esetben gondosan csomagolja be!
A szavatossági idő lejárata után reklamációt nem tudunk elfogadni!
Téves rendelés esetén szintén a garancia@akkuk.hu e-mail címre írjon!

 

3. Lakosságot, kisfogyasztókat, közületeket és viszonteladókat is kiszolgálunk.

 

4. Viszonteladók 

Viszonteladók jelentkezését várjuk!
Regisztráció nagykereskedelmi felületünk eléréséhez: B2B

Veszélyes hulladék kezelés:
Az elem és akkumulátor hulladékokkal kapcsolatos gyártói kötelezettségeket szerződött partnerünk a RE'LEM KHT. végzi, aki átvállalja a visszavételi és visszagyűjtési kötelezettségeket.Amennyiben még nem rendelkezik használt elem és akkumulátor gyűjtőedénnyel, az alábbi linken keresztül igényelhet.

  

További információ a nyitóoldalon a Környezetvédelem menüpont alatt. 

 

5. Hogyan lehet rendelni?
Interneten keresztül történő megrendelések:
Egy kosarat, bevásárlókocsit alakítottunk ki, melyet a választékban található termékekkel lehet megtölteni.Ha egynél több mennyiségű cikket szeretne rendelni, akkor módosítsa a kívánt darabszámot a kosár mellett lévő + vagy - jellel. A kosár automatikusan kiszámítja a végösszeget. Több termék vásárlása esetén- Ha elkészült a termékek kiválasztásával, akkor egyszerűen klikkeljen a "megrendelés" gombra baloldalon a navigációban, vagy a kosár oldalán és folytassa a vásárlást.

Majd a "megrendeléshez" gombra kattintson és töltse ki az űrlapot. Amennyiben kitöltötte az ürlapot a tovább lépés gombnál van lehetősége adatait ellenőrizni, vissza gomb megnyomásával javítani is tudja azokat.
Ezt követően tájékoztatjuk a szükséges szállítási adatokról. Kérjük, olvassa el figyelmesen az "Általános Internet-kereskedelmi Üzleti Feltételeinket" is, melyet a megrendelés elküldésével elfogad. Azután már csak a teljes címet kell megadni. A megrendelés elküldése és beérkezte után visszaigazoljuk a megrendelést és tájékoztatjuk, hogy mikor fogja az árut megkapni. Ezzel kapcsolatban kérjük, olvassa el a rendelkezésre állás című pontot is.

Az első visszaigazolás nem minősül szerződéskötésnek, hanem csak egy igazolás a megrendelésről. Kollégánk legkorábban a következő munkanapon válaszol a rendelés állapotáról. 

Megrendelése alatt minimum 3 visszaigazolást küldünk e-mail címére:

1. Az elsőt automatikusan küldi számítógépes rendszerünk.

Amennyiben a nap folyamán nem kapja meg ezt az e-mailt, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunk felé (előtte esetleg ellenőrizze levelezésének LEVÉLSZEMÉT mappáját is, mivel bizonyos levelező rendszerek oda helyezik át).

2. A várható érkezési időt a második e-mail fogja tartalmazni, amit a rendeléstől számítva 1 munkanapon belül fog megkapni. Amennyiben a választott fizetési mód előre utalás, úgy az utalás megkezdése előtt kérjük ezt az e-mailt megvárni.

3. A harmadikat a GLS futárszolgálattól kapja meg a kézbesítés előtti napon telefonszámmal és csomagszámmal.

Telefenos egyeztetést ezek után cégünk illetve a futár cég nevében nem ígérhetünk.

Kapacitás/Teljesítmény: Webáruházunk magyar és német adatbázisból dolgozik, ezért előfordulhat, hogy az átvett termék kapacitása nem egyezik a megrendelt termék teljesítményével, ilyen esetben kérjük jelezze a problémát ügyfélszolgálatunkon.


6. Rendelkezésre állás
Ha a rendelés beérkezését követően azt állapítjuk meg, hogy a megrendelt termék éppen nincs raktáron, akkor jogunkban áll helyette Önnek felajánlani egy hasonló minoségu és értéku árut vagy szolgáltatást, vagy a szerződéstől visszalépni. A már kézhez kapott fizetéseket a Akkuk.hu KFT, miután ő vagy a vevő visszalépett a szerződéstől, azonnal megtéríti.

7. Árak
Amennyiben a Akkuk.hu KFT-nál hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Az Akkuk.hu KFT. ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatja a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően vagy még egyszer megerősíti a megrendelést vagy a Akkuk.hu KFT. elállhat a szerződéstől.

Az Internetes oldalunkon található áraink, Forintban értendőek és az Általános Forgalmi Adót ( ÁFA ) tartalmazzák !Áraink a hulladékkezelési valamint a termék díjat is tartalmazzák és naponta frissülnek.

Ajánlati kötöttség: Amennyiben a visszaigazoló e-mailünket megrendelést követően 48 órán belül nem kapja meg, az igénybevevő mentesül  az ajánlati kötötség alól.

8. Választható fizetési módok
Utánvét (GLS):
Ha Ön utánvéttel történo szállítást kér, akkor az utánvételi összeget a küldemény átvételkor fizeti készpénzben vagy bankkártyával a Futárcég ( jelenleg GLS Futárcég) felé.

Átutalás (szállítás GLS futárral):

Előre átutalás fizetési mód választása esetén, a megrendelés után, emailben megkapja az utaláshoz szükséges adatokat. Kérjük a végösszeget előre bankszámlánkra fizetni, amint a fizetés megérkezett a bankszámlánkra a szállítás megtörténik.A közleménybe ne felejtse el az online-megrendelés számát beírni. 

Készpénz:

Személyes átvétel soproni üzletünkben lehetséges hétfőtől péntekig 9-16.30 óra között. Akkuk.hu KFT 9400 Sopron Ágfalvi út 29. Mielőtt befáradna hozzánk vásárolni, rendelje meg a webáruházban a keresett terméket, termékeke és válassza a készpénz személyes átvétel fizetési módot, kollégánk értesíti az átvételről. Amennyiben nem találja a keresett terméket érdeklődjön az ügyfélszolgálati elérhetőségünk valamelyikén vagy üzletünkben.

Bankártyás fizetés:

a, Biztonságos fizetés a webáruházban a myPOS terminálján keresztül. 

b, Üzletünkben is fizethet bankkártyával, ez esetben is rendeljen a webáruházból és válassza a személyes átvétel soproni üzletünkben fizetési módot.

c, Egyes csomagpontokon bankkártyával is fizethet, erről az átvevő ponton érdeklődjön.

 

master cars visa visa electron maestro

 

 

 

PayPal fizetési lehetőség:
Paypalnál regisztrált ügyfelek részére. Ez nem egyenlő a Paypass fizetési rendszerrel.

Az utalás teljesítése után küldjük az árut.
A megjegyzésbe írja be a rendelésszámát !

Acceptance Mark

 

 

 

 

 

 

Számla ellenében intézmények, törzsvásárlók részére:
A részletekről vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal.
 

9. Szállítás
Az Akkuk.hu KFT. a GLS csomagküldő szolgálat segítségével gondoskodik a gyors szállításról. A raktárról szállítható termékekre munkanapokon rendszerint 1-2 munkanap alatt garantálja a szállítást, illetve ha nincsen raktáron a keresett termék, a vásárlóval egyeztetünk a továbbiakban. Hiba, probléma bejelentéshez, illetve garanciális ügyintézéshez, töltse ki a panaszbejelentő űrlapot a kapcsolat menüpontban a webáruházunkban a gyorsabb ügyintézés érdekében ( Bejelentő lap )

Az aktuális szállítási díjak a szállítási díj menüpontban megtalálhatóak.

 

Postafiók címre nem szállítunk!
A feltüntetett szállítási díjak és értékhatárok az ÁFÁ-t tartalmazzák.10. Tulajdonjogi kikötés
A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a tulajdonunkban marad.


11. Garancia/Panaszbejelentés

 

Folyamatban lévő rendelésekkel kapcsolatos ügyek


1. Rendelés törlése
A rendelés visszaigazoló e-mailre válaszolva írja meg, hogy törölni szeretné rendelését.


2. Rendelés módosítása
Amennyiben módosítani szeretné a rendelése adatait, azt a rendelést visszaigazoló e-mailre válaszolva megteheti, írja meg mit és mire módosítsuk. Ha más termékre tart igényt, akkor küldje el a rendelését újra és a megjegyzésbe írja be hogy előző rendelését törölteti.

Teendők hibás teljesítés esetén


Ha már átvette rendelését, de kevesebb vagy több darabszámú termék vagy nem a megrendelt termék került a csomagba, kérjük az alábbi bejelentő űrlapot kitölteni. Számlázással kapcsolatos problémát a megrendelést visszaigazoló emailre válaszolva tud jelezni.


Garanciális ügyintézés menete:
1. Az alábbi bejelentő lapot kérjük töltse ki és küldje el.

 

BEJELENTŐ LAP, KATTINTSON IDE!


2. Ügyintézőnk felveszi Önnel a kapcsolatot e-mailen vagy telefonon, melynek során megkeressük az Ön számára legjobb megoldást (termékcsere, pénzvisszafizetés, stb.). A szavatosság érvényesítése során a vásárló elsősorban a termék javítását vagy cseréjét, másodsorban árleszállítást vagy a termék árának visszafizetését kérheti!
3. Termék cseréje esetén cégünk gondoskodik a hibás termék visszajuttatásáról csomagcsereként. A visszaküldendő terméket minden esetben gondosan csomagolja be!
A szavatossági idő lejárata után reklamációt nem tudunk elfogadni!

 

Szavatosság, jótállás


Figyelem!
Az akkumulátorok gondos kezelése magában foglalja annak rendszeres használatát, szakszerű tárolását. Szakszerű tárolás alatt értjük, hogy az akkumulátort nem lemerítve de nem is túltöltve (optomális érték 40-60%), száraz, hűvös helyen tároljuk. Az akkumulátor gondos kezelésével a meghibásodás esélye jelentősen csökkenthető, az élettartama meghosszabbítható.


1. Szavatosság
A szavatosság kezdete megegyezik a számla (Fogyasztói szerződés) kiállításának dátumával, ezért azt minden esetben jól őrizze meg! (Viszonteladó partnereink esetében is!) Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 305. § (1) és (2) bekezdése szerint:
-A vásárlást követő hatodik hónap végéig jelentkező hiba esetén a forgalmazónak kell
bizonyítania, hogy a hiba a vásárlás időpontjában nem volt a termékben!
-A 6. hónap leteltével azonban vevőnek kell bizonyítania, hogy a hiba vásárláskor is létezett!


2. Jótállás
A cégünk által forgalmazott termékek kötelező jótállásával kapcsolatos alapvető tudnivalókat a jelenleg hatályos jogszabályok alapján az alábbiakban foglaljuk össze.

Az üzletünkben megvásárolható termékekre vonatkozó kötelező jótállási időt a jogalkotó a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 2.§ 1. bekezdésében megadott ár szerinti besorolás állapítja meg.
A rendelet alapján a jótállás időtartama:
a) 10.000 forintot elérő, de 100.000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,
b) 100.000 forintot meghaladó, de 250.000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,
c) 250.000 forint eladási ár felett három év.
E határidők elmulasztása jogvesztéssel jár, kivéve ha a fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.


A jótállási jeggyel kapcsolatos rendelkezések - (151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 4.§ - az alábbiak:
1. A jótállásból eredő jogok - a 3. bekezdésben foglalt kivétellel - a jótállási jeggyel érvényesíthetőek, amelynek nem tehető feltételévé a fogyasztási cikk felbontott csomagolásának a fogyasztó általi visszaszolgáltatása.
2. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása a jótállás érvényességét nem érinti.
3. A jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a fogyasztó bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetőek.

Cégünknél történt vásárlások a megrendelés vagy számlaszám alapján egyértelműen beazonosíthatók, és ha a megvásárolt hibás termék a kötelező jótállás hatálya alá tartozik, a vásárló érvényesítheti a jotállással kapcsolatos jogosultságát.

Hibás termék cseréje

A hibás termékeket az Akkuk.hu kft nem javíttatja hanem kicseréli vagy ha nem áll rendelkezésre cseretermék, akkor visszavásárolja. A jogszabály a csere határidejét 8 napban állapítja meg. Ha a cseretermék szállítási határideje 8 napon belül van, vagy ennél hosszabb, de a vásárló igényt tart a cseretermékre, akkor kicseréljük, ellenkező esetben pedig visszavásároljuk a terméket.

Hibás termék visszavásárlása

Amennyiben a csere 8 napon belül teljesíthető, de a vásárló nem tart igényt a cseretermékre, saját költségén visszajuttathatja cégünknek. Ha a csere 8 napon belül nem teljesíthető és a vásárló sem tart igényt a cseretermékre, úgy az Akkuk.hu Kft saját költségére elszállíttatja a hibás terméket. Mindkét esetben a termék visszaérkezését követő 8 napon belül megtörténik a pénz visszatérítése üzletünkben készpénz formájában, bankszámlára, vagy annak hiányában átutalási postautalványon.

 

12. Elállási jog/ Visszaszolgáltatási garancia
17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet és a 45/2014. Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről és az Akkuk.hu KFT. elfogadási nyilatkozatával próbavásárlás jön létre. A vevő az árut a kézhezvételtől számított 14 napos elállási határidőn belül az okok meghatározása nélkül az Akkuk.hu KFT. részére visszaküldheti mérettől függően ajánlott levélként vagy belföldi postacsomagként. (= elállási jog). A határidő betartásához elegendő az áru idejében történő feladása. Az áru visszaküldése elött kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Akkuk.hu Kft. képviseletével. Ha a vevő az árut határidőre és rendben visszaküldte, akkor az Akkuk.hu KFT. a már kifizetett termék vételárát az elállást követő legkésőbb a 30. napon  megtéríti igény szerint átutalással vagy postai úton.

Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

Amennyiben eddig az időpontig írásbeli megerősítést nem kapott a vásárló, elállási jogát a megerősítés kézhezvételétől számított 14 napig, a termék kézhezvételétől számított legfeljebb 12 hónapig gyakorolhatja. Írásban történő elállás esetén elegendő a nyilatkozatot elküldeni 14 munkanapon belül. A fogyasztó az elállási jogának gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszaküldeni az árut.
Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a vevő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból ő idézte elő.
A vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. 


13. Adatvédelem
Az Akkuk.hu KFT.az Ön által megadott adatokat az Ön megrendelésének ügyintézéséhez kéri be, dolgozza fel, tárolja és használja (a továbbiakban "használja") valamint kizárólag saját célokra, mint tanácsadás, marketing tevékenység, ajánlatok személyre szabása stb. használja és harmadik személy részére nem adjuk ki az 1992 évi LXIII. és 1998 évi VI. törvény betartásának megfelelően. Amennyiben ezzel nem ért egyet, akkor az adatok kiterjedt használatával kapcsolatos hozzájárulását E-mailen keresztül bármikor visszavonhatja.

 
14. Visszavétel és hasznosítás
A Kormány 109/2005. (VI. 23.) Korm. rendelete az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételéről és a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hgt.) 59. §-a (1) bekezdésének b) pontjában, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 110. § (7) bekezdésének d) pontjában kapott felhatalmazás alapján – a Hgt. 8. §-ára figyelemmel véve- a törvényi előírásoknak eleget teszünk illetve a környezetvédelmi és vízügyi miniszter
13/2005. (VI. 23.) KvVM rendeletét betartjuk.Az akkuk és elemek valamennyi végso felhasználója köteles azokat a kereskedelemnek, illetve az értékes anyag hasznosítónak pl. közösségi gyujtohelyeknek visszaadni.A háztartási hulladékon keresztül történo hasznosítás kifejezetten tilos. A használt elemeket és akkumulátorokat bérmentesítve vissza lehet küldeni a Akkuk.hu KFT.-nek illetve azok a közösségi gyujtohelyeken és a helyi kereskedelemben térítésmentesen leadhatók.
Az elem és akkumulátor hulladékokkal kapcsolatos gyártói kötelezettségeket szerződött partnerünk a RE'LEM KHT. végzi, aki átvállalja a visszavételi és visszagyűjtési kötelezettségeket.


15. Üzleti feltételek
Minden esetben az Akkuk.hu KFT. Általános Internet-kereskedelmi Üzleti Feltételei érvényesek. ( rövidítve ÁÜF ) 

Az Akkuk.hu Kft. minden felelősséget elhárít a terméknek a vásárló vagy más személy által történő használatából, nem használatából és helytelen használatból illetve nem időben történt hibás működésre utaló jelekből eredő bármilyen személyi sérülésre, vagyoni kárra vagy erkölcsi kárra vonatkozó reklamáció esetén.

16. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben Eladó és Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Eladóval való tárgyalások során nem rendeződik, milyen jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Vásárló számára:
- Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
- Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217
Fax száma: (96) 520-218
Név: Horváth László
E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu;

- Bírósági eljárás kezdeményezése.

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

 

Kelt: Sopron, 2023.08.18.


    
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Amennyiben a jövőben szeretne emailt kapni, akcióinkról, kedvezményeinkről, és híreinkről, adja meg adatait és kattintson, a Feliratkozás gombra! A hírlevél egyetlen kattintással bármikor lemondható, és törölheti feliratkozását.

* kötelezően kitöltendő mező