Utoljára megtekintett
 

Akkumulátor Hulladék kezelés

Veszélyes hulladék kezelés:
Az elem és akkumulátor hulladékokkal kapcsolatos gyártói kötelezettségeket szerződött partnerünk a RE'LEM KHT. végzi, aki átvállalja a visszavételi és visszagyűjtési kötelezettségeket.

 

Kereskedőknek
Az elemet és akkumulátort forgalmazó kereskedőknek 2009. július 1-től át kell venniük a fogyasztótól a visszavitt áramforrás-hulladékokat és gyűjtőedényben kell gyűjteniük azokat.Tennivalók:
1. Töltsön le 2 példányt a megállapodásból ( Adobe Reader szükséges )
2. Az egyik példányt kitöltve jutassa el a RE'LEM részére.
A másik példányt őrízze meg, mert egy esetleges ellenőrzésnél szüksége lesz rá.

 

Fontos tájékoztatás , kérjük olvassa el !

Hulladékbegyűjtési megállapodás, a RE'LEM által aláírva
És még ezekre is szüksége lesz, ezeket is töltse le:

Tanúsítvány a kötelezettségek teljesítéséről

Matrica az ideiglenes gyűjtőedényreVásárlói tájékoztató kereskedőknek:

Elegendő, ha az edényen feltüntetik a Relem honlapcímét és további tájékoztatás a RELEM Nonprofit Kft. honlapján (www.relem.hu) található a "Lakosság" menüpontban.


Visszavétel és hasznosítás
A Kormány 109/2005. (VI. 23.) Korm. rendelete az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételéről és a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hgt.) 59. §-a (1) bekezdésének b) pontjában, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 110. § (7) bekezdésének d) pontjában kapott felhatalmazás alapján - a Hgt. 8. §-ára figyelemmel véve- a törvényi előírásoknak eleget teszünk illetve a környezetvédelmi és vízügyi miniszter
13/2005. (VI. 23.) KvVM rendeletét betartjuk.
Az akkuk és elemek valamennyi végso felhasználója köteles azokat a kereskedelemnek, illetve az értékes anyag hasznosítónak pl. közösségi gyujtohelyeknek visszaadni.

 

Lakosság részére
A háztartási hulladékon keresztül történo hasznosítás kifejezetten tilos. A használt elemeket és akkumulátorokat bérmentesítve vissza lehet küldeni a Akkuk.hu KFT.-nek illetve azok, a közösségi gyujtohelyeken és a helyi kereskedelemben térítésmentesen leadhatók.

További információt itt talál

http://www.relem.hu/index.php?p=lakossag

    
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Amennyiben a jövőben szeretne emailt kapni, akcióinkról, kedvezményeinkről, és híreinkről, adja meg adatait és kattintson, a Feliratkozás gombra! A hírlevél egyetlen kattintással bármikor lemondható, és törölheti feliratkozását.

* kötelezően kitöltendő mező