Utoljára megtekintett
 

Amennyiben nem találja a keresett terméket használja a fenti keresőt a nagyítóval és keressen készüléke akkutípusa, modell neve és száma alapján!
Ügyeljen a kötőjelre, szóközre, pontra és a vesszőre is, ahogy a készülékén illetve akkumulátorán, töltőjén szerepel. Nulla és O betű felcserélésére is figyeljen.
A megnézem gombra kattintva, talál további képeket, fontosabb információkat, valamint a kosarat a rendeléshez.

Előfordulhat hogy a találati listában olyan termék is megjelenik, aminek neve nem tartalmazza a keresési kulcsszót, ez esetben a termék adatlapján található kompatibilitási listában van a keresett szöveg.

Ha mégsem találja akkutípusát, készülékét, töltőjét vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal emailen vagy telefonon a kapcsolat oldalon keresztül!

 

Mi az a savas ólom akkumulátor? A savas ólom akkumulátor egy viszonylag nagyméretű újratölthető akkumulátor. Feltöltéskor a pozitív pólus ólomoxidból (PbO2), a negatív pólus pedig ólomlemezből vagy ólomszivacsból (Pb) áll. Az elektródák egy folyadékban helyezkednek el, amely vezető elektrolitként működik. Az ólomsavas akkumulátorban ez 37 százalékos kénsav (H2SO4). Az elektródák között általában egy szeparátor (pl. perforált PVC) van, amely megakadályozza a rövidzárlatokat. Hogyan működik a savas ólom akkumulátor? Amint a savas ólom akkumulátor működésbe lép, az elektródákon lévő anyagok átalakulnak. A kisülés során a kénsavból származó szulfátionok reakcióba lépnek, és mindkét póluson ólomszulfát (PbSO4) és víz (H2O) keletkezik. A további víz megváltoztatja a kénsav koncentrációját. Ez lehetővé teszi a savas ólom akkumulátor töltöttségi állapotának mérését. Újratöltéskor a folyamat megfordul, amíg a kiindulási állapotot el nem érjük.

További alkategóriák:Az savas ólom akkumulátorok élettartama A jó minőségű savas ólom akkumulátorok élettartama hosszú, körülbelül tíz év. Itt az ökölszabály a következő: minél nehezebb az akkumulátor, annál tovább bírja. Ennek oka, hogy az erősebb ólomváz nagyobb terhelhetőséget biztosít az akkumulátornak. Általánosságban azonban az ólomakkumulátorok kopó alkatrészek, amelyek teljesítménye idővel csökken. Az évek során ez ahhoz vezet, hogy Az ólomkeret belső korróziója Finom rövidzárlatok az ólom szulfátosodása Ez csökkenti az elektromos vezetőképességet, és nagyobb feszültségesést eredményez, amikor a cella terhelés alatt van. Az ólomakkumulátor megfelelő ápolása Töltés Az ólom-sav akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében töltéskor megfelelő töltésvezérlőt kell használni. Ezek induláskor maximális töltőáramot biztosítanak. Amint a cellafeszültség elérte a 2,3 és 2,35 V közötti tipikus értéket, a feszültség állandó marad. Ennek a következő előnyei vannak: Elkerülhető az ólomakkumulátor káros túltöltése. Csökkenti az úgynevezett gázosodást. Ez azt jelenti, hogy az ólom-sav akkumulátor a kívánt bomlás (aránytalanság) helyett az ólomszulfát ólommá és ólom-dioxiddá történő nem kívánt bomlása (elektrolízis) helyett a víznek hidrogénre és oxigénre történő bomlását végzi el. KisütésKérjük, vegye figyelembe, hogy az ólomakkumulátorok nem bírják a mélykisülést. A cellafeszültség nem lehet 1,8 V-nál kisebb, illetve nem lehet 20 százaléknál kisebb. Ez használhatatlanná teheti az akkumulátort. Tárolás Az ólomakkumulátort a szennyeződésektől és a kosztól távol kell tartania. A vas vagy a nemesfémsókban lévő szennyeződések például csökkenthetik a hidrogén túlfeszültségét, és spontán önkisülést okozhatnak. Savas ólom vagy zselés akkumulátorok az akkuk.hu-tól - Webáruházunkban a Multipower, a Fiamm, a Panasonic és más ismert gyártók, valamint saját Powery márkánk kiváló minőségű savas ólom akkumulátorai találhatók. Különböző ólomakkumulátor teljesítményszintek közül választhat. Savas ólom akkumulátoraink egyenként vagy több darabból álló készletben is megvásárolhatók.
   
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Amennyiben a jövőben szeretne emailt kapni, akcióinkról, kedvezményeinkről, és híreinkről, adja meg adatait és kattintson, a Feliratkozás gombra! A hírlevél egyetlen kattintással bármikor lemondható, és törölheti feliratkozását.

* kötelezően kitöltendő mező